top of page
zabalené dárky

Vrkoč, kamínky a svícen

Jak se zdobí kamínky, dělají vrkoče a svícny? To jsme mohli zjistit v učebně 154.





Pro ty, co neznají vrkoče: je to staročeská výzdoba stolu, která se zdobí sušeným ovocem, krušpánkem i mašlemi, které si studenti přinesli, různé vázy, věnce, u nás jablka nebo pomeranč.


Chcete si vrkoč také vyrobir? Mrkněte na video: https://www.youtube.com/watch?v=Q9gA_WWFD4Y&t=88s


Zdobení kamínků a svícen

Zdobení kamínků je velice snadné a zvládne to určitě každý.

Výroba svícnu ale potřebovala více preciznosti a občas i trpělivosti. Zkráceně řečeno, studenti si na svoji malou skleničku, třeba od jogurtu, přilepili vrchní vrstvu ozdobného ubrousku, nanesli zlehka štětcem tekuté lepidlo, ozdobili kupříkladu třpytkami, ale to už bylo na studentech. Necháme zaschnout a máme hotovo. Mašlička je už jen třešničkou...

Rozhovor s paní profesorkou Maškovou:

1. Jak jste spokojená s průběhem Vánočního projektu?

Tento rok to bylo velice krásné a mimořádně v klidu. Je to hlavně díky studentům z 2A6, kteří dohlížejí na ty, kteří se projektu účastní.

2. Jak si studenti projekt užívají?

Zatím, co jsem slyšela, jsou samé pozitivní ohlasy. Studenti jsou spokojení, zvídaví a hodní. Velice se jim to líbí.

3.Jak trávíte Vánoce vy?

Většinu času se pohybuji mezi plotnou a postelí, v pyžamu (hahahahahhahaha). Toto jsou také první Vánoce, které budeme slavit s naším novým štěňátkem, takže budeme mít doma na Vánoce dva pejsky.

4. Jak probíhá domluva s ostatními pedagogy?

No, vzhledem k tomu, že tento projekt už probíhá 8 let, je jasné, že už jsme všichni sehraní a dokážeme myslet za pochodu.

5.Chcete udělat nějaké změny do budoucna?

No, máme spoustu aktivit, takže si myslím, že bychom mohli projekt rozšířit o další 2 nebo 3 třídy. To bude ale záležet na vedení.


bottom of page